Våra produkter


Traditionen trogen är vår absint destillerad och tillverkad av till 100 % naturliga råvaror; inga artificiella färgämnen eller andra tillsatser. Flera av örterna skördar vi dessutom själva på vår egen ekologiska odling.

Vi tillverkar två olika absinter:
Grön Opal (72 %) och Vit Opal (56 %).


Grön Opal
är en klassisk grön absint, baserad på de tre omistliga ingredienserna malört, anis och fänkål. Den gröna färgen får vi fram genom att tillsätta en väl avvägd blandning av torkade örter till destillatet, som är helt färglöst när det kommer ur pannan. Det är klorofyllet i örterna som ger den naturliga gröna färgen. Romersk malört, isop och citronmeliss är de traditionellt mest använda örterna för detta. Förutom att avge sin färg bidrar dessa örter förstås också med sina egna smaknyanser. Färgningsprocessen är avgörande både för hur absinten kommer att se ut och hur den kommer att smaka – tillvägagångssättet samt kvaliteten på örterna är av högsta vikt.
Här kan du beställa Grön Opal via Systembolaget.


Vit Opal är vår vita absint, som till skillnad mot sitt syskon inte har genomgått något färgningssteg. De så kallade färgningsörterna finns ändock med i absinten, men de får macerera i basspriten tillsammans med malörten, anisen och fänkålen innan allting destilleras. Den fina komplexiteten i Vit Opal framhävs också av citrongräs, romersk kamomill, angelikarot och ytterligare några hemliga örter.
Här kan du beställa Vit Opal via Systembolaget.


Efter destillationen tappar vi absinten på fat för lagring i minst tre månader, varvid smakerna mognar.


Absint är en alkoholstark dryck som alltid bör spädas med vatten. Vi rekommenderar att du späder 1 del absint med 3-6 delar vatten för att den bäst ska komma till sin rätt. Grön Opal behöver något mer vatten än Vit Opal, då den är mer alkoholstark. Men det står dig förstås fritt att experimentera med hur mycket vatten som passar just din smak – vissa nöjer sig med mindre vatten medan andra vill ha mer. Det behövs dock en viss mängd vatten för att alla smakämnen ska falla ur lösning och frigöra sina aromer; du kan själv känna att det kan göra stor skillnad om du späder med 4 eller med 4˝ delar vatten!
Läs mer om hur du tillreder absint här.

Absint passar bra att avnjutas som aperitif, det vill säga som en uppfriskande och aptitretande drink före middagen, men den gör sig lika bra även som digestif. Vill man ha något tilltugg så passar salta saker, såsom lätt saltade chips och nötter, bra. Även till den klassiska ost- och kexbrickan gör sig absinten utmärkt. Prova gärna också med rökta delikatesser, som t.ex. rökt fläskfilé, eller kryddiga korvar!